Precisionsväxlar Cyclo

Cycloväxlarna har en speciell uppbyggnad som ger hög nedväxling i ett steg, hög styvhet och extremt tålig för överbelastning. Det finns 100% glappfria växlar, serie Fine Cyclo som är mycket användbara.

Under sektionen downloads finns kataloger att ladda ned. Kontakta oss om Ni behöver 3D-ritningar.

   
Glappfria precisionsväxlar
Växlarna i serie Fine Cyclo är helt glappfria och används i applikationer som verktygsväxlare, lägesställare, antennpositionering och robotar. Det finns flera olika varianter och storlekar - möjligt att optimera till alla applikationer.
  Växlar servo 100 och servo 6000
Om man kan acceptera ett viss spel finns växlarna i serie Servo 100 och Servo 6000. De är styva och liksom alla Cycloväxlar tål de 500% överlast! Ofta ett bra altarenativ
till planetväxlar, utan att priset blir högre.
     
 
Industriväxlar serie drive 6000

Till vanliga industriapplikationer där spelet ej är kritiskt använder man serie Drive 6000. Det är ett brett sortiment i många olika utföranden, med eller utan motor. Finns i flera växelsteg för extrema nedväxlingar. Kan också överlastas 500% vilket gör att man ofta kan välja mindre storlek jämfört med kuggväxlar.

 

Precisionsväxel med genomgående hål
De glappfria växlarna finns också i en variant med stort genomgående hål vilket är en fördel i många applikationer. Fem olika storlekar med hål från 49mm upp till 99mm och accelerationsmoment upp till 6300Nm. Utgående fläns är kraftigt upplagrad - klarar mycket stora laster utan ytterligare lagring.